Klimatopmøde 2009

 Ja det gik som forventet, og intet overrasker i det møde.

Det var især de afrikanske lande, som demonstrerede deres totale ligegyldige holdninger til forurening, og til at formindske CO2 udslippet, de gik tydeligt kun efter penge, og ikke et hak andet.

De havde jo inden møde klart sagt, at hvis de rige lande ikke vil betale, så ville de afrikanske lande ikke være med til nogen som helst aftale af nogen art.

De skulle ikke havde været med til det møde, når man på forhånd kommer med en klar og tydelig besked om ”Vi vil have penge !”, så er de jo ikke seriøse forhandlere, men kun almindelig korrupte pengegriske individer som de så tydeligt har bevist før, og som de klar har bevist igen.

Vi her i de vestlige lande, eller de rige lande, har jo oplevet det før, og igen hopper alverdens politikere på den vanvid som de afrikanske lande har præsenteret os for.

Vi har så tit samlet ind til netop de afrikanske lande, vi har sendt milliarder af kroner og Euro ned til dem, og hver eneste gang kommer den samme jammer ”vi vil have penge !”. Nogen gange hedder det sig ”vi sulter !”, og når de så får tilbudt fødevarehjælp, så siger de ”nej tak !” og siger i stedet for ”vi vil have penge !”.

De siger at de sulter, men vil ikke have mad. De siger at de tørster, men de vil ikke have vand. Nej de vil have penge, og ikke andet. Og disse penge, går de så til at hjælpe de forskellige landes fattige, de sultne og de tørstige ? Nej absolut ikke !

Vi hører jævnligt om korruption, hvor nødhjælpen glider i ministrenes lommer, vi hører om fattige landes, hvor deres præsidenters og ministres bankkontoer flyder over med penge, men de fattige får sgu ingen hjælp.

Vi har selv i Danmark oplevet, at vores ulandsbistand gik til indkøb at nye biler til ministrene, for det var vigtigere end at landets fattige fik den hjælp de skulle have. Vi har oplevet, hvordan fattige lande brugte vores indsamlede penge til indkøb af våben og andet krigsmateriel, og vi ser det stadig.

Vi har set såkaldte fattige lande, først importer affald, selvfølgelig imod god betaling, for bagefter skabe sig afsindigt, for at få penge for at fjerne det affald, som de SELV importerede. Nej regeringerne både i de afrikanske lande, og andre ”fattige” lande, er da totalt og bedøvende ligeglad med både forurening, hungersnød, tørke, klimaet og meget andet, for de ”vil have penge !”.

Og det mest groteske er, at de er faktisk de lande som vil have en fordel ud af at man gjorde noget ved forureningen, men de er ligeglad for de ”vil have penge !”.

Selvfølgelig er det forfærdeligt, at folk sulter, tørster og dø af både det ene og det andet, men hjælper vi dem ved at sende penge ?

Når landets egne politikere ikke er interesserede i at hjælpe deres egen befolkning, hvad nytter det så, at vi sender nødhjælp, når de landes politikere hele tiden siger ”vi vil have penge !”, som de så bruger på sig selv, og ellers er skide ligeglade med deres egen befolkning.

Skal de have hjælp, ja selvfølgelig skal de det, men IKKE til at det bare skal forsvinde i korrupte embedsmænds lommer, og ikke til indkøb af luksus til ministre, og ikke til krigsmateriel, eller til at udstoppe præsidenters og ministers bankkontoer. De eneste de afrikanske lande kan efterhånden, er at skrige efter flere penge.

Og jeg mener klart, at hvis de ikke SELV gider at gøre en indsats, så kan de penge, som man vil sende til dem, anvendes bedre andre steder, hvor der også er behov for en klimaindsats.

Kort og godt, de afrikanske lande SKAL udvise mere interesse i at stoppe forureningen FØRST, før vi kan snakke om at de ”skal have flere penge !”. For flere af de lande, er mere snyltere, nasserrøve, pariaer og gøgeunger, end de egentlig er ”nødlidende lande”, for når deres politikere kan skovle penge ind, så er de lande sgu ikke fattige.

Leave a comment