De politiske krige

Der er mange som tror, at religion er årsagen til de krige. Men det er nok mere en anden kendsgerning, nemlig at det egentlig er politikerne som er skyld i krigene.

Man behøver ikke at gå til fjerne lande, for at finde beviserne på, at det er politikerne som er årsagen til de fleste krige, og til meget uro og ballade.

Vi kan tage ungdomshuset i København, for først havde man givet de unge brugsretten over huset, senere så solgte man den uden at man havde fundet et andet sted, og det skabte uro og det var meget forståeligt.

At unge blev vrede er forståeligt, men at de lod deres vrede gå udover uskyldige, det er helt ude i hegnet, for det var jo hverken naboerne eller Faderhuset som gjorde noget forkert, det var politikerne som sked i nælderne.

 Men mange unge så sig vrede på Faderhuset, og ødelagde meget for dem, og det var faktisk ikke den som solgte huset, det var Københavns politikere.

 Ser man på alle de tiltag, som politikerne har gjort, de indførte politireformen, de skabte uro ved at begrænse politiet muligheder, og de overlod gaderne til utilpassede elementer.

Politikerne nedskærer på børne- og ungdomsarbejdet, og de forstår ikke at børn og unge bliver vrede og utilfredse med de beslutninger, de skubber problemerne over på andre, og især på politiet som i forvejen har rigeligt at lave.

Betjentene bliver forvirrede for politikerne overlader hele ansvaret til dem, og befolkningen som jo kun ser de manglende betjente, og ikke politikerne, giver politiet skylden for alt det bras som politikerne egentlig er skyld i.

Og det samme billede kan man se i alle de krige som er blevet ført, de alle har det tilfældes, at det er politik som er skyld i det hele, og får politikerne ikke deres vilje så sender de soldater, eller politiet ud til de mennesker som ikke gør og opfører sig som det politikerne vil have.

Jamen det er da religiøse fanatikere som skaber uro, ja det er jo også rigtigt, men hvem startede hele balladen ? Var det ikke stor politik som gik skævt ? Var det ikke politikerne som sagde at nu kunne de ikke mere, og var det ikke de samme politikere som sendte tropperne af sted ?

Og tænk lidt over én ting, som vi oplever her i lille Danmark, er det ikke vores ”elskede” politikere som opfinder nye love, nye regler, som gør hverdagen mere besværlig for alle, og det både børn og unge som ældre ?

De fleste politikere i dag, er jo levebrøds politikere, de har aldrig arbejdet som almindelig arbejder, de kender intet til hvordan samfundet hænger sammen, deres verden er så fjern fra virkelighedens verden, at de aldrig ville kunne forstå hvad en almindelig borger siger og mener.

Der må noget nyt til, der må komme nogle nye politikere, som kender hverdagen, som har prøvet samfundet på godt og ondt, måske skulle man gøre ligesom i det gamle Sparta.

Den måtte man først blive politiker efter at man havde aftjent sin værnepligt, og efter at man havde stiftet familie, man skulle først havde prøvet at være og leve i samfundet, før man fik lov til at deltage i beslutningsprocesserne.

Platon, Sokrates og andre berømte mænd, havde vist deres værdi før de kom videre i det politiske liv, de kendte deres samfund og det fra bunden af, og de vidste hvilke konsekvenser deres beslutninger ville have for folk, og i vores dage aner de fleste politikere ikke en kæft om hvad der sker uden for Christiansborg, vor herre bevares.

Leave a comment